7 Eylül 2016 Çarşamba

Lezzetli Tarifler: ÇİKOLATALI PUDİNG

KAÇ KİŞİLİK: 6 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 20 dakika

Malzemeler
•1/4 su bardağı mısır nişastası(30 gram)
•1/2 su bardağı şeker(100 gram)
•3 su bardağı süt(700 gram)
•170 gram bitter çikolata
•1 çay kaşığı vanilya özütü
•1 çimdik tuz




Püf Noktası:
Eğer pudingin üzerinin kabuk olmasını istemiyorsanız, soğumaya bıraktığınızda streç filmle üzerlerini kapatın.
Nasıl Yapılır?
1.Tencereyi ocağa koymandan içerisine nişasta, şeker ve tuzu koyun.
2.Yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin bir yandan da çırpmayı ihmal etmeyin.
3.Karışım homojene yakın bir görünüm kazanınca ocağın üzerine alın ve düşük-orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
4.Yaklaşık 10 dakika sonra nişasta sıvıya kıvam vermiş olacak.
5.Çikolataları gelişi güzel doğrayın ve kıvam alan karışımın içerisine ekleyin.
6.3-4 dakika kadar daha bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alın.
7.İçine vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın.
8.Servis kaplarınıza eşit miktarda bölüştürüp en az 2-3 saat soğumaya bırakın.
Servis Önerisi:
Dilerseniz üzerini krem şantiyle süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder