28 Eylül 2016 Çarşamba

Lezzetli Tarifler: ÇİKOLATA TOPLARI

KAÇ KİŞİLİK: 30 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 5 dakika

Malzemeler
•350 gram petibör bisküvi (2 küçük paket)
•125 gram tereyağı
•90 gramsütlü çikolata
•1/2 su bardağı kavrulmuş file badem
•4 yemek kaşığı toz şeker
•1/2 su bardağı süt
•3 tatlı kaşığı kakao
Servisi için:
•1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Püf Noktası
Petibör bisküvilerin taze ve çifte kavrulmuş olması tarifin tadını artırır.Adet sayısı, hazırladığınız çikolata toplarının büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.Kullandığınız toz şeker miktarını arzuya göre azaltıp artırabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
1.Çikolata topları hazırlamak için; küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Yüzeye çıkan süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla alıp kullanmamak üzere bir kenara ayırın.
2.Ocaktan aldığınız sıcak tereyağ içine küçük parçalara ayırdığınız çikolata küpleri ve toz şekeri ekleyin. Şeker taneleri eriyene kadar karıştırıp ılınması için bir kenarda bekletin.
3.Petibör bisküvileri geniş bir karıştırma kabına kırın. Süt, kavrulmuş file badem ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya başlayın. Çikolatalı ve şekerli tereyağ karışımını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
4.bisküvi kırıkları, ele yapışmayan çikolatalı bir hamur görünümünü aldığında işlem tamam demektir. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
5.Elde ettiğiniz çikolata toplarını küçük bir kaseye aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizin. Kahve eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Hazırladığınız çikolata toplarını; mavi haşhaş, kakao, fındık kırığı, renkli pasta şekerlemesi gibi ürünlere batırarak da servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder