24 Mayıs 2016 Salı

Çikolatalı Sufle Nasıl Yapılır?



ÇİKOLATALI SUFLE:

KAÇ KİŞİLİK: 3-4
HAZIRLIK SÜRESİ: 15 dk
PİŞİRME SÜRESİ: 10 dk


BAŞLARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:

1-Öncelikle yumurtalarınız taze olmalı.
2-Yumurta akları iyice kabartılmalı, ters çevirince akmayacak kıvama getirilmeli.
3-Yumurta akı eklenecek sufle karışımı kesinlikle sıcak olmamalı.
4-Fırın mutlaka önceden belirtilmiş derecede ısıtılmalı.
5-Pişirmek için ısıya dayanıklı kaplar kullanılmalı ve karışımın kabarmasını kolaylaştırmak için yağlanıp unlanmalı (tatlı ya da tuzlu olmasına göre kakao, un, galeta unu ya da parmesan ilave edilebilir)
6-Pişirilen sufle bekletilmeden sıcak servis edilmeli.
7-Sufle karışımını içine yumurta aklarını ilave etmeden buzdolabında 1 gün boyunca bekletebilirsiniz. Kabarttığınız yumurta aklarını ilave etmeden önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına getirmelisiniz.

MALZEMELER:
125 gr bitter küvertür Bind çikolata
125 ml süt
3 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)
2 yemek kaşığı tereyağı (30 gr)
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker (30 gr)
1 çimdik tuz (yumurta akları için)

Kalıpları yağlamak için:
Tereyağı
Kakao
Üzeri için:
Pudra şekeri

ÇİKOLATALI SUFLENİN YAPILIŞI

1- Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın ve kakao serperek içinin kaplanmasını sağlayın.
2-Sütü orta boy bir sos tenceresine alın, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve içine çikolatayı ilave edin.
3-Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve ocağın altını kapatın.
4-Başka bir sos tenceresinde tereyağını eritin, üzerine unu ilave ederek hafifçe kokusu çıkana kadar kavurun ve erittiğiniz çikolataya ilave ederek karıştırın.
5-Çikolatalı karışımın altını kısık ateşte açın,toz şekerin yarısını sos tenceresine ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.
6-Yumurta sarılarını da tek tek sos tenceresine ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar hızlıca karıştırarak tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.
7-Yumurta aklarına bir tuz ekleyerek kabartmaya başlayın, köpük köpük olunca içine toz şekeri ekleyin ve çırpma kabını ters çevirince akmayacak kıvama gelinceye kadar çırpın.
8-Yumurta aklarını bir spatula yardımıyla 2-3 seferde soğuttuğunuz çikolatalı karışıma yedirin.
9-Hazırladığınız sufle karışımını yağlanmış kaplara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
10-200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin, pudra şekeri serperek servis yapın.

Afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder