12 Mayıs 2016 Perşembe

Çikolata Yemenin 10 Bilimsel Faydası!



Mutluluk kaynağımız çikolata, siz farkında olmadan sağlığınızı da olumlu yönde etkiliyor. Nasıl mı? İşte size çikolata yemenin bilimsel yönden 10 faydası! 

1-Mutluluk verir. 
Kokusuyla bile mutluluk hormonu olan endorfini harekete geçiren çikolata, yenildiği zaman mideye inene kadar sizi dünyanın en mutlu insanı kılıyor!

2-Antioksidan deposudur.
Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar aynı zamanda kanserli hücrelerle de savaşıyor. Ayrıca çikolatanın ham maddesi kakao; kırmızı şaraba oranla iki, yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan içeriyor.

3- Kemikleri güçlendirir. 
Çikolatanın oluşmasını sağlayan kakao aynı zamanda zengin bir kemikleri güçlendirici kalsiyum kaynağıdır. 

4-Tansiyonu düşürür:
Harvard uzmanları, kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiklerini açıkladılar.

5- Dişleri güçlendirir.
Çikolata, florid açısından da zengindir. Ve florid adı verilen madde doğal bir diş güçlendiricidir.

6-Cildi güzelleştirir.
Çikolata aynı zaman da bakır da içerir.. Bakır ise vücudun demir almasına yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor. Cilt üzerindeki kusurları gideriyor.

7-Ani kalp krizlerini önler.
Devam eden araştırmalar, her gün az miktarlarda (doktorların tavsiye ettiği kadar) çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyor. Bu da ani kalp krizlerinin önüne geçiyor. 

8-Öksürük önleyici!
Araştırmacılar kakao ve çikolatadaki "teobromin" adlı bileşenin öksürüğü kestiğini belirlediler.

9-Kolestrolü artırmaz!
Çikolatadaki doymuş yağ oranı, kandaki kolesterol seviyesinin artmasına neden olmamaktadır.

10-Acıyı önler!
Neuroscience adlı dergide yayımlanan araştırmada, çikolata yemenin veya su içmenin beyinde acıyı dindiren bir bölgeyi uyardığı açıklandı.

İlave olarak; Uzmanlar, önerdikleri sıklıkta ve miktarda çikolata yediğinizde daha mantıklı düşünüldüğünü tespit ettiler.

Siz de %100 kakao ile el yapımı üretilen Bind Chocolate lezzetlerimizi keşfederek gerçek çikolatanın faydalarını tadın: eshop.bind.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder