5 Ekim 2016 Çarşamba

Lezzetli Tarifler

KAÇ KİŞİLİK: 20 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1 saat
PİŞİRME SÜRESİ: 20 dakika

Malzemeler
•20 adet hazır profiterol hamuru
•200 gram vanilyalı dondurma
Tarçınlı Beyaz Çikolata Sosu için:
•1 su bardağı krema
•100 gram eritilmiş beyaz çikolata
•1/2 yemek kaşığı bal
•1 tatlı kaşığı tarçın




Püf Noktası
Benmari usulü pişirme ya da eritme işlemi yaparken alt tarafta kaynayan su buharının pişirdiğiniz ya da erittiğiniz malzemeye karışmamasına dikkat edin.
Nasıl Yapılır?
1.Çiğ kremayı küçük bir sos tenceresinde, düşük ısıda kaynatın. Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırın. Kaynayan su dolu bir tencere üzerinde ayrı bir kapta benmari usulü eritin.
2.Kaynayan kremayı cam bir kaba alın. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı azar azar ilave ederek, karıştırın. Bal ve tarçını ekleyin. Son bir kez karıştırdıktan sonra oda ısısında bekletin.
3.Pişmiş olarak satılan profiterol hamurlarını ortadan ikiye kesin. İç kısımlarını birer tatlı kaşığı kadar vanilyalı dondurma ile dondurduktan sonra kapak kısımlarını kapatın.
4.Dondurmalı profiterolleri hazırladığınız çikolata kaselerine yerleştirin.
5.Üzerlerine hazırladığınız tarçınlı beyaz çikolata sosunu gezdirdikten sonra iştah açacak şekilde servis edin.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder